Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Adrian jaayymmm Hubsonq Adrian7 (5125 niezalogowanych)
247 Postów
Stały Bywalec
Latasz- nie przyglądaj sie nikomu zbyt długo,nie wyciągaj pieniędzy na wierzch przy barze, jak możeszpłać kartą za wszystko,staraj sie mieć pewną mine jak człowiek który robi to raz na tydzień, i przykro to powiedzieć staraj sie ubierac na podróż najmniej po polsku(markowe adidasy-robie za granicą niech wszyscy widzą), polskie fajki-ma sie te układy,-albo widać żeś świerzy bo ci sie zapasy z domu nie skończyły
Prom prywatnie- kase na żarcie do kieszeni, portfel ,dokumenty,laptop,dobrze zasztauować w samochodzie,np. apteczka, pod zapas, dobra dziupla wtapicerce,pokład samochodowy jest zamykany i monitorowany, nie brać pasażerów na łebka zwłaszcza po zjechaniu w Polsce.
W razie włamu ,kłopotów z ludzmi, stłuczki przy manewrach - wołać załoge promu odpowiedzialną za pokład, policje , przedstawiciela jakiegokolwiek ubezpiecvzyciela-oględziny-,rządać protokołu, spisu strat.

Wykup kabine na promie- to tylko 3 godziny twojej pracy w NO

Autobus- kup napoje i żarcie wcześnie , nie rozmieniaj kasy obcym , nie wieź kaSY PRZY DUPIE, SCHOWAJ POROZKŁADANĄ W BAGAŻU, kontroluj otwieranie luków przy postojach , przy sobie tylko kasa na drobiazgi, dow osob , kom i bilet

I JAK TYLKO MOŻESZ TO ZAŁÓŻ KONTO A NAJLEPIEJ DWA JEDNO W NORGE DRUGIE W TYM SAMYM BANKU W POLSCE I PRZELEWAJ WIĘKSZOŚC KASY INTERNETEM.

Polecam nordeę bo jak narazie ona jedyna wypłaca w Polsce do rączki w NOK, pozostałe stosują automatem przelicznik bankowy nie zawsze najlepszy.
Pozdro WMD
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
NO NOK
(NOREK)
Stały Bywalec
Tak to jest jak sie kase wywozi do Polski przy sobie, i to jeszcze w portfelu. Najlepsze numery to odchądzą na promach, gdzie polaczki po kilku piwkach chwalą sie kasą, a nad ranem płaczą bo ktoś ich okradł! Wystarczy troche pomysleć.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
247 Postów
Stały Bywalec
A PROPO PODKUPOWANIA ZLECEŃ- to nw ogłoszeniach widziałem temat-KUPIE UKŁAD NA PRACE-czyli że ktoś z góry stawia sie w sytuacji podwykonawcy i z gorszej pozycji, czyli jak widać noie ma po co wracać,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
247 Postów
Stały Bywalec
sam wiesz że po kilku piwach myślenie sie wyłącza ,a kaską chwala sie ci co pracują na czarno bo wypłata do rączki nie na konto,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
aryl dor
(arydor)
Wiking
kanakk napisał:
sam wiesz że po kilku piwach myślenie sie wyłącza ,a kaską chwala sie ci co pracują na czarno bo wypłata do rączki nie na konto,

po zadnych piwach nie bylem jak jestem w podrozy nie pije wogule,prace mam legalna
juz to raz pisalem to ze ktos wiezie pieniadze nie znaczy ze czeba go okrasc
stalo sie trudno mam tylko nadzieje ze kiedys ktos bedzie bystrzejszy odemnie i zorientuje sie wczesniej niz ja i im mordy porozwala
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(alfred)
Wiking
arydor napisał:
kanakk napisał:

po zadnych piwach nie bylem jak jestem w podrozy nie pije wogule,prace mam legalna
juz to raz pisalem to ze ktos wiezie pieniadze nie znaczy ze czeba go okrasc
stalo sie trudno mam tylko nadzieje ze kiedys ktos bedzie bystrzejszy odemnie i zorientuje sie wczesniej niz ja i im mordy porozwala

Arydor, stało się...mówią że doświadczenia są bezcenne, może kiedyś uchroni cię to przed czymś gorszym.

A naprawdę piszę aby powiedzieć, że należą ci się podziękowania za opisanie tej sytuacji. Myślę że kogoś innego uchroniłeś od tego co ciebie spotkało.

Dzięki arydor za post o ZŁODZIEJACH, i brawa że ci się chciało pisać.

Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
247 Postów
Stały Bywalec
Mój tekst ,,po kilku pwach,, był komentarzem do NORKA, przykro mi że Cie trafili ale moż też z tego jakiś wniosek .
Dobrze że opisałeś sytuacje , bo odnosi sie do Torpu który świerzo sie otworzył na Polske, i ludzie nie znają jeszcze topografi lotniska. Może troche ich(nas) to zdopinguje do wiekszej uwagi.
Komentaez o nielegalej pracy tyczył promu i nie raz byłem świadkiem rozmów -kto ile wiezie, ile zarabia,ile dorabia na boku, byłem świadkiem rozpijanoia flaszek na tylnm pokładzie i ręcznego potem regulowania problemów, orz spania na podłodze, pomiędzy lotniczymi fotelAMI.Nie świadczy to o nas dobrze, i ja staram sie wyglądać jak szwedzki turysta ,aby tulko nie być obiektem zainteresowania w takich sytuacjach.
Pozdawiam i więcej szczęścia życze .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
kanakk napisał:
Mój tekst ,,po kilku pwach,, był komentarzem do NORKA, przykro mi że Cie trafili ale moż też z tego jakiś wniosek .
Dobrze że opisałeś sytuacje , bo odnosi sie do Torpu który świerzo sie otworzył na Polske, i ludzie nie znają jeszcze topografi lotniska. Może troche ich(nas) to zdopinguje do wiekszej uwagi.
Komentaez o nielegalej pracy tyczył promu i nie raz byłem świadkiem rozmów -kto ile wiezie, ile zarabia,ile dorabia na boku, byłem świadkiem rozpijanoia flaszek na tylnm pokładzie i ręcznego potem regulowania problemów, orz spania na podłodze, pomiędzy lotniczymi fotelAMI.Nie świadczy to o nas dobrze, i ja staram sie wyglądać jak szwedzki turysta ,aby tulko nie być obiektem zainteresowania w takich sytuacjach.

Torp.... niby swiezo otwarty na Polske ?? ze niby coooOOOO ???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
455 Postów
Wojtek B.
(DZIKI)
Wyjadacz
psculkas napisał:
heh, tak sie tylko mowi. tak na prawde, to sami nie wiemy jak bysmy sie w takiej sytuacji zachowali. pare lat temu w podobny sposob probowali mnie okrasc na stadionie- dzieki Bogu moj mezus byl ze mna i nie nabral sie na ich sztuczki, bo ja gotowa juz bylam wyciagac kase.
Jakoś do tej pory miałem "kilka" sytuacji, gdzie mógł ktoś uśpić moją czujność. Najważniejsze nie dać się złapać na lipne dowody. Ewentualnie domysły, pomówienia, itp. Nie czujesz, że ktokolwiek ma podstawy do podejrzeń, nie poddawaj się nim. Prosty, przykład nie dać się wypruć z kasy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
455 Postów
Wojtek B.
(DZIKI)
Wyjadacz
ulv72 napisał:
kanakk napisał:

Torp.... niby swiezo otwarty na Polske ?? ze niby coooOOOO ???

Otwartyyyyyyyyyyyyyyy????????????????????????????????
Kto da się dymać, będzie dymany....
Po prostu.....
Nieufność, może ratować od strat finansowych
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok